Over ons

Leden van rock & rollband The Rocking Navigators zijn: 
Kees van Valen, Danny Pattinama, Willy Stes, Jan van Gompel en Jos Mols

Alle leden van de band hebben hun sporen in de muziek reeds verdiend en beschikken over een grote dosis ervaring. Door een recente wisseling in de bezetting is het de band zelfs gelukt om de kwaliteit op een nog hoger plan te brengen middels het aantrekken van ’n paar echte “ouwe” rockers die met bekende landelijke en zelfs internationale bands hebben opgetreden, zoals bijv. Desperado en The Tielman Brothers (Andy Tielman).

The Rocking Navigators beschikken over eigen vervoer en zeer moderne geluidsapparatuur, die het mogelijk maakt om zich aan te passen aan de akoestiek van elke zaal of locatie en zodoende een aangenaam geluid te produceren (inclusief volume).

Via deze website is geprobeerd om een zo getrouw mogelijk beeld van de band te laten zien en horen maar er gaat natuurlijk niets boven een live-optreden. Daarom nodigen wij u graag uit voor alle openbare optredens van The Rocking Navigators (zie evenementensite).

Kees van Valen, leadzang, ritmegitaar, sax

Kees komt uit een muzikaal gezin. Omdat muziek bij de opvoeding hoorde, ging Kees vanaf zijn 7e levensjaar naar de muziekschool.

Vanaf die tijd is hij veel met muziek bezig geweest en heeft hij er zijn vrije tijd tot nu toe mee gevuld.

Na diverse schoolbandjes stond hij op zijn 15e voor het eerst op de grotere podia met de band Full Power. Dat was een graag geziene formatie die veel op evenementen, bruiloften en partijen te zien was; dit niet alleen vanwege de kwaliteit van de muziek maar ook vanwege de jonge leeftijden van de muzikanten (de oudste was 18 jaar en had net zijn rijbewijs gehaald).

Door de jaren heen heeft Kees in diverse bands gespeeld waaronder The Four Dutch, Challenge. Uiteindelijk kwam hij terecht bij Silverline, een semi professionele band waar hij ruim 10 jaar bij heeft gespeeld (ca 120 optredens per jaar). Echter, de crisis sloeg ook in de muziekwereld toe en daarom is de band uiteindelijk uit elkaar gevallen. Voor Kees het moment om zich volledig op zijn bedrijf te storten en zijn muzikale carrière te beëindigen.

Na verloop van tijd begon het echter toch weer te kriebelen. Vanwege zijn grote voorliefde voor Rock and Roll muziek –hij is een grote fan van Elvis Presley- is hij na een 1e auditie direct als bassist bij  The Rocking Navigators aangenomen. Vanwege z’n Elvis-achtige rock and rollstem vertolkt hij de laatste jaren als frontman-gitarist het repertoire van de band. Nog steeds met heel veel plezier.

Danny Pattinama, leadgitaar, backing vocals

Ik ben op 05-03-1947 in Indonesië geboren en speel vanaf mijn 14e jaar gitaar.

Op de middelbare school ben ik zoals zovelen begonnen met muziek maken in schoolbandjes. De muziekstijl die ik destijds speelde was Rock and Roll. Later volgden diverse stijlen zoals de beatmuziek, country and western, blues, soul en popmuziek.

Met de band Desperado hebben we landelijk grotere bekendheid gekregen. Dit is een countryrock formatie die destijds moderne country- en cross-oversongs ten gehore bracht. Met deze band hebben we in 1986 Nederland in Europees verband vertegenwoordigd in de Country-Euro Musicmasters Contest in Brühl Duitsland. We hebben er een platenopname in Engeland aan overgehouden.

Na onze CD “Paint the town tonight” heb ik de band in 1992 verlaten en ben hoofdzakelijk in de Indo-Rock scene muzikaal actief geweest. De band waarin ik toen terecht kwam was The Hot Jumpers, een gerespecteerde naam bij de Indische gemeenschap. Behalve Nederland was California USA ook hun speelterrein. Deze band heb ik in 1996 verlaten en sindsdien ben ik veel freelance bezig geweest en heb kortdurend in groepen in Nederland en België gespeeld zoals Friendship, Sixpack en Nevada.

In 1997 ben ik in België een opnamestudio begonnen: “The Whitehouse Studio.” Van 1995 tot 2002 verzorgde ik in Los Angeles het geluid voor de jaarlijkse Indo-Rock. Tevens speelde ik daar in samengestelde formaties bestaande uit Amerikaanse en Nederlandse artiesten (Danny and his Selection).

Willy Stes, basgitaar, leadzang, backingvocals

Als 7-jarige knaap speelde ik klarinet in de plaatselijke harmonie, later ook de saxofoon. Hierbij viel aan jarenlange notenleer natuurlijk niet te ontkomen.

Met m’n sax gaf ik voordrachten in culturele centra en tussendoor volgde ik privé basgitaarles. Kort nadien was de eerste familieband met m’n broers een feit. We speelden jarenlang in dancings en allerlei locaties maar uiteindelijk heeft toch ieder z’n eigen muzikale genre gevolgd. Ikzelf ben zowat altijd ‘n allrounder gebleven. Vele jaren ben ik op de solotoer gegaan als toetsenist/zanger op feesten en partijen maar uiteindelijk heb ik toch weer teruggegrepen naar m’n oude liefde, de basgitaar. Met ‘n 7-mans band waren we vaak te gast op festivals, feesten en open-air concerten.Naast enkele nevenprojecten, zet ik mij met hart en ziel in voor m’n huidige band The Rocking Navigators, waar ik met veel passie en gedrevenheid de ritmesectie aanvul met de basgitaar. Ook geef ik de nodige ondersteuning met backing vocals en soms met leadzang. Enkele nummers kunnen zingen en het voelen van de bronstige bastonen van mijn gitaar, zijn voor mij de voornaamste uitlaatkleppen op het podium. The Rocking Navigators is voor mij een toffe band met gedreven jongens waarvan het hart op de juiste plaats zit en de neuzen dezelfde kant op wijzen.

Jan van Gompel, toetsenist/ accordeonist, leadzang, backingvocals

Ja, de muziek zit denk ik in m’n genen. Als heel klein jochie lag ik met m’n oor altijd voor ’n hele oude radio en al heel jong zong ik voor de mensen in ons dorp, gewoon midden op straat (ze hielden me tegen en gaven vaak ‘n cent of ’n stuiver) of onder begeleiding van m’n ouders in één van de drie kroegen die er waren. Later heb ik m’n ouwelui ingeruild voor m’n accordeon.
Toen de keyboards werden geboren, ben ik natuurlijk met m’n tijd meegegaan en heb ik mezelf in dat knopjes-en geluidenpark wat wegwijs gemaakt.
M’n oren wezen mij altijd de weg want muziekles was aan mij niet zo besteed, zij het dat ik enkele jaren zanglessen heb gevolgd en wat in de muziektheorie ben gedoken.

De passie voor de muziek en het levensgenot dreven mij al snel tot live-optredens met ’n eigen trio en later in ’n paar landelijk bekende 5-mansformaties. Via die weg geniet ik al tientallen jaren van de vele optredens die ik heb mogen meemaken; dit zowel in Nederland als in België, in kleine en grote zalen, met bekende en minder bekende artiesten en op vele soorten gelegenheden.

Het geeft mij een intense voldoening als ik door m’n muziek aan m’n gevoelens uiting kan geven, daarbij andere mensen kan amuseren en samen een uitbundig sfeertje kan bouwen.
Als ik op de planken het loodje mag leggen, zul je mij niet horen klagen.

Ga naar onze contactpagina als u meer info wilt ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *